Klockan som hittar din telefon

Hybridklockan Kronaby utmanar branschen genom att vara både smart och traditionell. Sedan lanseringen i våras har det Malmöbaserade bolaget Anima fokuserat på sälj men nu kommer nästa steg i utvecklingen.

Kronabys klocka lanserades i mars i år. Hur har det gått?

– Det har gått över förväntan, och Sverige har varit en fantastisk marknad för oss. Vi började sälja i april och vi har uppnått bra resultat och kommit in i två stora klockkedjor som har hjälpt oss att nå topp tio-listor på antal sålda enheter, säger Sarandis Kalogeropulos, medgrundare av bolaget, Anima.

Er klocka är också smart. På vilket sätt då?

– För det första vill vi att det ska vara en snygg klocka som man ska vilja ha på sig. Men vi har även lagt in smarthet i den; där finns alltså funktioner som gör att man kan styra sin telefon via den. Där finns bland annat en ”hitta-din-telefon”-funktion och möjlighet att starta din musikspelare. Du kan också göra att vissa samtal kopplas till klockan och får den att vibrera, vilket kan vara värdefullt när du inte vill bli störd, förutom om dina barn ringer, till exempel.

Varför tror du att den har fått så mycket uppmärksamhet?

– Jag tror att det framförallt beror på att det ser ut som en traditionell klocka; man tänker inte att det är något annat. Men när man får reda på att det finns en smarthet i den får man nog en liten wow-känsla. Det blir två världar som möts.

Kronaby heter klockan och företaget heter Anima. Hur många är ni på företaget?

– Vi är runt 65 personer, konsulter och anställda tillsammans. Och det var först i september förra året när vi utökade vår personalstyrka som idén föddes till den här klockan.

Vad blir nästa steg?

– Att följa branschens trender i utseendet av snygga klockor, samtidigt som vi kan utöka och förfina den smarta funktionalitet som redan finns, så att vi får ännu fler relevanta features i klockan.

4 oktober 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Fredrik Kron

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng