Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Nominerad till
Publishingpriset 2017

En smartare it-nyhetssajt

Nominerad till
Publishingpriset 2017

NSX - hett på VMworld

En av de stora snackisarna under VMworld var den virtuella nätverks- och säkerhetsplattformen NSX. Lösningen innebär att säkerheten kommer från insidan och leder till att kunder kan skifta fokus. 

Text Fredrik Adolfsson Foto Fredrik Kron 21 september 2017 digit

vmworld överblick 960640.jpg

VMworld i Barcelona lockade cirka 11 000 besökare.

 NSX kan förenkla driften av alla nätverken hos kunder. Vi centraliserar den. Vägen till nya applikationer blir kortare och färre steg involveras. Eftersom det är mjukvarubaserat så har vi löst den fysiska begränsningen, och konfigurationen förenklas genom att vi kan sitta i en och samma konsol och administrera nätverket. Säkerheten kommer från insidan istället för bara utsidan, säger Andreas Marqvardsen, chefskonsult på Atea Norge med kärnområde VMware NSX.

VMwares virtuella nätverks- och säkerhetsplattform NSX har nu funnits i några år. En av dess specialiteter är att det kan sköta hela nätverket genom mjukvara och bäddar in det i hypervisorn och åtskilt från den underliggande fysiska hårdvaran. Alla nätverkskomponenter blir därför tillgängliga på kort tid utan att behöva ändra applikationen.

Kunder kan ändra fokus

andreas marqvardsen 960640.jpg

Andreas Marqvardsen, chefskonsult på Atea Norge med kärnområde VMware NSX.

En annan fördel är enligt Andreas Marqvardsen att time to market minskar betydligt samt att man kan ha full säkerhet på plats från första sekund man startar en ny applikation.

 Systemet kommer framöver också att bli allt mer automatiserat och på så sätt drivas mer effektivt. Kundens infrastruktur blir appcentrerad och de kan lägga sitt fokus där, istället för att spendera tid på manuell konfiguration av underliggande infrastruktur.

Men vilka är nackdelarna då? 

 Vi försöker fortfarande förändra inställningen hos kunderna. De är i regel mycket positiva till NSX men det handlar om att få med sig dem som arbetar med traditionell nätverksinfrastruktur också. Och det är ibland en längre process att få dem att förstå. Den här lösningen kan man ha istället för traditionell säkerhet och många förstår betydelsen men inte alla, än. Det arbetar vi hårt med.

Rekommenderad läsning

"Ensure good instead of chasing bad"

12 sep 2017 digit

pat gelsinger.jpg pat gelsinger.jpg pat gelsinger.jpg

Att förenkla för kund och ett hårdare fokus på säkerhet var några återkommande budord från VMwares vd Pat Gelsinger under tisdagens stora keynote på VMworld.

”Vi behöver se på säkerhet på ett nytt sätt”

15 sep 2017 säkerhet

snip per angelika.JPG snip per angelika.JPG snip per angelika.JPG video

”We have failed you as an industry” sa VMwares vd Pat Gelsinger under sin keynote på VMworld. Nu är tiden kommen för ett nytt ekosystem för säkerhet som sträcker sig hela vägen från datacentret till användaren.

Region Gävleborg virtualiserar

18 sep 2017 digit

gävleborgWEBB.jpg gävleborgWEBB.jpg gävleborgWEBB.jpg video

Virtuella servrar har hjälpt Region Gävleborg i sitt digitaliseringsarbete. Nu tittar regionen på virtualiserade nätverk, bland annat i säkerhetssyfte.

Så säkrar VMware datacenters

19 sep 2017 digit

snip repli datacenters.JPG snip repli datacenters.JPG snip repli datacenters.JPG video

Tjänsten Cloud disaster recovery innebär att du har ett replikerande datacenter och skyddar dig med en sekundär datahall i molnet.

Workspace One oberoende av plattform

17 nov 2016 säkerhet

RikardKindlundVMWare_960x640.jpg RikardKindlundVMWare_960x640.jpg RikardKindlundVMWare_960x640.jpg video

Särskilj företagets data från din egen och få en plattformsoberoende upplevelse oavsett enhet. Rikard Kindlund på VMware visar upp fördelarna med Workspace One.

Automatisering för Coop i Danmark

15 sep 2017 digit

Coop-Zinkensdamm_2.jpg Coop-Zinkensdamm_2.jpg Coop-Zinkensdamm_2.jpg video

Med 40 000 anställda och 1 200 butiker är både automatisering och segmentering en viktig och prioriterad process för den danska matjätten.

Flakk fokuserar på flexibilitet

15 sep 2017 digit

AdobeStock_13104851_2.jpg AdobeStock_13104851_2.jpg AdobeStock_13104851_2.jpg video

Den norska industrikoncernen Flakk äger ledande företag som Hexagon Composites, Nordhelikopter och Devold. Under dagarna på VMworld i Barcelona var målet att framtidssäkra säkerhet och flexibilitet för koncernens medarbetare och kunder.

VMware gör en Kubernetes

18 sep 2017 digit

snip haglund.JPG snip haglund.JPG snip haglund.JPG video

I ett samarbete med Google har VMware utvecklat en ny containerplattform. Magnus Backman och Stein Wilhelmsen, tekniska chefer på VMware förklarar nyttan med partnerskapen och tekniken.