Molnet i fokus på Ignite

P1010059_960x640.jpg

Molnet, säkerhet och kollaborativa hjälpmedel – det var fokus när Microsoft sparkade igång Ignite 2016 i Atlanta.

 – It står inte längre för informationsteknologi utan för innovation och transformation. Det händer så otroligt mycket så otroligt snabbt och det är ett mindset vi försöker ha på Microsoft, sade Julia White, vicepresident på Microsoft i inledningsanförandet.

Med molnet i fokus talade Satya Nadella, CEO på Microsoft, och Shantanu Narayen, CEO på Adobe, av hur Azure har fördjupat relationen mellan de två jättarna.

– Att Adobe nu lägger över sitt marketing cloud i Azure är en milstolpe som markerar hur molnet förändrar affären. Vi har integrerat Dynamics 365 och deras moln till något som går bortom respektive partnerskap, sade Satya Nadella.

– Med Windows 10 som framtidens plattform har vi helt lagt om hur vi ser inte bara på det kreativa flödet utan även arbetsflödet för marknadsförare. För att ta oss vidare var vi tvungna att ha en global skalbarhet men också funktioner som maskininlärning. Varje kvartal hanterar vi 23 biljoner transaktioner. Tänk vilka möjligheter som erbjuds om vi kunde integrera det med Power BI, sade Shantanu Narayen.

Verktyg för samarbete

Att Microsoft skulle släppa Windows Server 2016 var väntat, men Yusuf Mehdi, chef för Windows och devices, lyckades ändå presentera några nyheter i form av kollaborativa verktyg. Bland annat kommer Windows Ink, den digitala pennan, att få nya funktioner. MyAnalytics är ett nytt verktyg som ger Outlook helt nya möjligheter.

– Du kan se din läsaktivitet konverterad till information som ger dig direkta insatser om hur du arbetar. Bland annat kan du se hur mycket tid du lägger på att mejla specifika personer men också se vad du gör när du multitaskar. Hur du administrerar din tid är en av de viktiga frågorna idag, sade Yusuf Mehdi.

På säkerhetsfronten lanserar nu Microsoft Windows defender application guard, en hårdvarubaserad container som stoppar browserbaserade attacker i realtid utan att användaren behöver utföra någon åtgärd. I en demonstration visades ett hack i realtid som stoppades utan att användaren överhuvudtaget upptäckte attacken.

– Det är samma teknik som i vår Credential guard men som nu används för att stoppa hackare i webbläsaren, sade Ann Johnson, vicepresident Enterprise security på Microsoft.

26 september 2016Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Miguel Guerrerodigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng