En yta för samverkan

En whiteboard för den digitala eran. Så kan man beskriva Microsoft Surface Hub, men den nya mötesplattformen är mer än så.
– Det är ett hjälpmedel för gruppen att göra mer, säger Sebastian Gode, produktmarknadschef på Microsoft.

Den vita tavlan har tjänat sitt syfte länge, men Microsoft Surface Hub aspirerar på att vara mycket mer än så. På Atea Bootcamp demonstrerade Sebastan Gode, produktmarknadschef på Microsoft, hur Surface Hub kan användas för att snabbt komma igång med ett möte.

Förutom en tavelfunktion där två personer kan skriva samtidigt på en digital whiteboard fungerar den tryckkänsliga skärmen, eller samarbetsplattformen, som ett digitalt mötesrum med kameror och högtalare. Användare kan även visa och flytta bilder och dokument, surfa och ha videosamtal.

Tanken är att Surface Hub ska uppmuntra till spontana möten där användare ska kunna vara kreativa utan tekniska begränsningar. När mötet är avklarat kan resultatet sparas och delas. Förutom att kunna köra både universella Windows 10-appar och specifika sådana för Surface Hub finns det möjlighet att spegla egna enheter.

Surface Hub

Microsoft Surface Hub kommer i två storlekar: 55 respektive 84 tum, där den mindre har HD-upplösning och den större kommer i 4K. Två inbyggda HD-kameror med vidvinkel borgar för att rummet framför hubben fångas, och för ljudet står mikrofoner i grupper om fyra. 

Läs mer om Surface Hub här. 

 

 

7 juni 2016Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Miguel Guerreroledarskap

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng